fbpx

Tura fotografica in Finlanda si Norvegia 07 – 14 martie 2018

Calauziti de pasiunea pentru aventura, vrem sa va dezvaluim o natura magnifica si o salbaticie dincolo de cele obisnuite. Abordarea noastra ne permite sa descoperim si sa fotografim cele mai spectaculoase peisaje pe care Laponia le are de oferit. In mijlocul peisajelor indepartate si al luminilor nordice uimitoare, veti simti si veti respira spiritul adevarat al zonei Arctice.

Vom merge pe drumuri neumblate, ce strabat padurile salbatice si multitudinea de lacuri inghetate din Finlanda. Vom ajunge la Marea Nordului, pe tarmurile fiordurilor norvegiene.

In perioada echinoctiului de primavara, cand ziua este egala cu noaptea, activitatea solara este foarte intensa, avand cele mai mari sanse de a vedea Aurora Borealis in toata splendoarea ei, la intensitate maxima.
Este un spectacol grandios de lumina si culoare, greu de descris in cuvinte.
Tot in cadrul acestei ture vom discuta si aspecte legate de fotografia de peisaj (tehnica si compozitie), cat si de fotografia de noapte si fotografierea Aurorei Borealis.

Itinerariu – poate fi adaptat in functie de vreme/ conditii.

Ziua 1 (07.03.2018) – Bucuresti – Stockholm – Lulea – Enontekio:
Zburam de dimineata din Romania, urmand sa ajungem in Lulea, Suedia in jurul orei 13:30. Ne luam masinile din aeroport si conducem 400 km (in jur de 5 ore) pana la Enontekio, primul loc in care vom fotografia.

Ziua 2 (08.03.2018) – Enontekio – Parcul National Pallas-Yllastunturi
Excursie in Parcul National Pallas-Yllästunturi. Vom face cadre in care vom incerca sa surprindem peisajul de iarna arctica in lumina apusului.

Ziua 3 (09.03.2018) – Enontekio
Astazi, Husky Time! Tura cu saniile trase de husky
Aceasta tura este optionala si nu este inclusa in costul pachetului. Pretul acesteia este in jur de 105 Euro/ persoana, 2 persoane in sanie. Durata turei – aproximativ 3 ore.
Pe seara vom face o incursiune in Parcul National Pallas-Yllästunturi, la un view point, unde vom face si un foc de tabara si o vom astepta pe “Doamna in Verde” (Aurora Boreala).

Zilele 4 – 6 (10 – 12.03.2018) – Enontekio – Tromso – Enontekio

Urmatoarele 2 zile le vom petrece descoperind o parte din frumusetile Norvegiei.
Tromso este situat la 350 km nord de Cercul Arctic si este cel mai mare oras din nordul Norvegiei.
Este inconjurat de munti abrupti si fiorduri frumoase. Natura uimitoare este atat de aproape de centrul orasului, incat puteti admira peisajul arctic de pe strada principala din Tromso
Vom face o multime de opriri scurte si lungi, experimentand natura salbatica, cultura locala si descoperind fermecatoarele sate pescaresti de la malul marii. Vom merge pe jos, vom face fotografii și vom savura peisajul.
Nota: Pentru aceste 2 zile avem cazarea platita atat in Enontekio, cat si in Tromso. Acest lucru ne va permite, ca, in functie de prognoza meteo si cea de Aurora Boreala, sa putem alege locatia cea mai buna pentru fotografiat.

Ziua 7 (13.03.2018)
Tura cu snowmobilele sau timp liber.
Tura cu snowmobilele este optionala si nu este inclusa in costul pachetului.
Pretul turei cu snowmobilul este in jur de 65 Euro/ persoana, 2 persoane pe snowmobil. Durata turei – aproximativ 2 ore.

Ziua 8 (14.03.2018) – Lulea – Bucuresti
Avionul nostru pleacă spre București din Lulea, în jurul orei 06:35 AM. Ajungem la aeroportul Henri Coandă in jurul pranzului.

Expeditia pe scurt:
Loc: Finlanda, Norvegia – circuit
Perioadă: 07 – 14 martie 2018 (miercuri – miercuri)
Locuri disponibile: 14
Cazare: cabane 4/6 pers.

Preț: 1190 €/ persoană – poate fi modificat în funcție de prețul biletului de avion
Avans: 550 euro (rezervare loc + bilet de avion la pretul actual)
Transa nr. 2 : 340 euro – se va plati pana pe 5 decembrie.
Transa nr. 3 (ultima) : 300 euro – va fi platita pana pe 15 februarie.

Tariful include:
– Bilete de avion
– Toate cazarile
– Transport, inclusiv carburant si alte taxe
– Asigurare de calatorie
– Tehnici de fotografiere: fotografierea cu timp lung de expunere, folosirea prim planului in fotografia de peisaj, folosirea functiei multiple exposure, fotografierea aurorei boreale, fotografia de noapte, folosirea filtrelor ND, polarizare, graduale.
– Compozitia fotografica: compozitia in peisajul fotografic, compozitia in cazul fotografierii aurorei boreale.
– Ghid autorizat
– Suport logistic alegere/achizitionare echipamente necesare
Tariful nu include:
– Mesele
– Excursiile optionale (husky, snowmobil, telecabina, etc)
– Taxe intrare parcuri nationale, etc.

In aceasta perioada temperatura variaza intre -5 si -20 grade, excursia realizandu-se in conditii de iarna si zapada.
In functie de prognoza meteo si prognoza de Aurora Boreala, este posibil sa facem modificari in program (sa schimbam programul unei zile cu alta)
Vom face tot posibilul sa gasim locurile si momentele cele mai propice pentru surprinderea Aurorei Boreale, insa observarea acestui fenomen atmosferic este influentata de activitatea solara si conditiile meteo (cer senin).