fbpx

Cursul de fotografie de nunta, se adreseaza celor care vor sa isi construiasca o carierea pe fotografia de nunta, sau mai bine zis pe fotojurnalismul nuntii. Scoala trateaza la un nivel aprofundat toate elementele de tehnica fotografica, compozitie, simbolistica, ce ii sunt necesare unui fotograf sa porneasca pe drumul greu al fotojurnalismului nuntii. Este singurul curs de fotografie de nunta ( stil fotoreportaj ) din Romania!

Cursul de fotografie de nunta, se adreseaza celor care vor sa isi construiasca o carierea pe fotografia de nunta, sau mai bine zis pe fotojurnalismul nuntii.  Scoala trateaza la un nivel aprofundat toate elementele de tehnica fotografica, compozitie, simbolistica, ce ii  sunt necesare unui fotograf sa porneasca pe drumul greu al fotojurnalismului nuntii.

Este singurul curs de fotografie de nunta ( stil fotoreportaj ) din Romania!

De ce este greu fotojurnalismul nuntii:

1. Fotograful are obligatia de a surprinde instantanee, asta presupunand cunoasterea la perfectie a tehnicii fotografice si artei fotografice.

2. Fotograful trebuie sa fie un fin psiholog, pentru a putea anticipa aparitia anumitor stari sau emotii!

3.  Fotograful are nevoie de echipament fotografic foarte performant, pentru a putea surprinde evenimentele in atmosfera in care s-au desfasurat ( lumina ambientala ).

4.  Fotograful trenuie sa aiba ochii formati asupra detaliilor, pentru ca in fotojurnalism “Detaliile” conteaza!

Cursul se intinde pe durata a 4 luni. Cursurile de teorie se vor tine in fiecare vineri, de la ora 18:30 pana la ora 22:00. Cursurile practice se vor tine duminica sau sambata si vor consta in participarea la evenimente ( nunti ) sau sedinte foto organizate special pentru cursanti!

Cursurile vor incepe pe data de 19 iunie 2020 . Termenul de inscriere este 18 iunie 2020 in limita locurilor disponibile.

Pentru a va inscrie la cursul de fotografie, va trebui sa achitati avansul de 800 lei la sediul scolii sau direct in contul scolii, moment in care locul va fi rezervat. Dupa achitarea avansului de 800 lei, puteti veni la sediul scolii, pentru a completa formularele de inscriere, in intervalul orar 18:30-21:00.

Pentru a obtine datele necesare efectuarii platii avansului in contul scolii, va rugam sa ne contactati prin email.

Structura cursului:

1. Care este rolul unui fotograf la nunta

2. Ce trebuie sa surprindeti in fotografii

3. Cum sa exploatati la maxim lumina ambientala ( pentru ca o regula a fotojurnalismului spune ca nu avem voie sa denaturam atmosfera in care s-a desfasurat evenimentul )

4. Cum sa simulati lumina ambientala atunci cand sunteti nevoiti sa lucrati cu flashuri de reportaj sau chiar si cu lumina continua

5. Cum sa compuneti cadrele

6. Cat de multe sau cat de putine elemente trebuie sa cuprindem in fotografii ( compozitia ).

7. Cum sa obtineti fotografii reusite in situatii extreme de fotografiere ( extreme de expunere ).

8. In ce program sa folositi aparatul in functia de situatia de fotografiere ( veti invata sa depasiti complet faza in care lucrati cu modurile automate! )

9. Cum sa setati aparatul pentru maximum de performanta, in diverse situatii din timpul nuntii ( exploatarea functiilor unui DSLR ).

10. Interactiunea dintre mire, mireasa si fotograf ( elemente de business fotografic, ,marketing, psihologia consumatorului ).

11. Cum se planifica o nunta, din punct de vedere al fotografului, pentru a nu avea surprize neplacute in timpul evenimentului

12. Ce trebuie sa surprindeti la sedinta foto si care este rolul acesteia

13. Estetica in fotografia de nunta ( ISO vs diafragma )

14. Ce echipament este necesar pentru fotografierea unei nunti

15. Formatul JPEG vs RAW la fotografierea unui eveniment

16. Care este rolul sedintei foto de dupa nunta, cunoscuta si sub denumirea de “ Trash the dress “ si ce anume trebuie sa surprindeti in cadrul acesteia

17. Cat de mult sau de putin putem prelucra fotografiile de la o nunta!

18. Abordarea fiecarei etape din cadrul unei nunti.

19. Elemente de tehnica fotografica ( masurarea expunerii, diafragma, timpul de expunere, ISO )

20. Prelucrarea imaginilor in fotografia de nunta ( Adobe Lightroom , Adobe Photoshop  ).

21. Notiuni de marketing si startegie de comunicare.

22. Stabilirea bugetelor!

• Participantii sunt rugati sa vina la seminar cu aparatura foto din dotare, pentru ca vor fi discutate, in timpul seminarului, si diverse modalitati de setare a aparatului, in vederea obtinerii unui maxim de calitate al fotografiilor.

• Exemplificarile in timpul seminarului se vor face pe Nikon D4 si obiectivele: 24-70mm f/2.8, 70-200mm f/2.8 VR II, 14-24mm f/2.8, 85mm f/1.4, 105mm f/2.8, flashuri de reportaj Nikon SB-910.

Softuri de prelucrare:  Adobe Lightroom CC , Adobe Photoshop CC. Cursurile de prelucrare se vor face pe Apple iMAC , tableta grafica WACOM.

La finalul cursului va fi sustinut un examen teoretic, in urma caruia se va primi si diploma de absolvire.

Cei mai buni cursanti vor avea posibilitatea sa lucreze ca fotografi de nunta, in cadrul unei agentii de evenimente!

Cursul va fi sustinut de fotograful  Adrian Nasturica si va avea loc la studioul scolii de fotografie “ New Age Photography”.

Locuri disponibile: 10

 Costul cursului : 2990 RON. Cursul poate fi platit in 4 rate. 

Persoanele care au absolvit cursul aprofundat de 12 luni, beneficiaza de un discount de 40%!