Adrian Nasturica

 

The Photographer 

 

Fotografia este o arta! O arta ce presupune sensibilitate, sinceritate, viziune, multa pasiune, dar nu in ultimul rand, multa munca!

Ca subdomeniu al fotografiei, fotografia de nunta face parte din categoria fotojurnalismului, considerat a fi unul dintre cele mai grele domenii al fotografiei. De ce? Foarte simplu! Pentru ca fotojurnalismul combina instantaneul cu latura artistica a fotografiei.

Fotojurnalistul are o misiune grea, deoarece prima regula a fotojurnalismului spune ca nu ai ai voie sa afectezi atmosfera in care s-au desfasurat evenimentele, adica nu ai voie sa influentezi ambientul sau, mai bine zis, trebuie sa fotografiezi exploatand intr-o cat mai mare masura lumina ambientala. Asta inseamna ca un fotojurnalist trebuie sa foloseasca flashul intr-o cat mai mica masura si doar atunci cand lumina ambientala este atat de slaba, incat face imposibila fotografierea. Dar chiar si atunci flashurile sau blitzurile de reportaj ( externe) trebuie pozitionate astfel incat sa simuleze lumina ambientala sau sa o afecteze intr-o cat mai mica masura!

Despre mine ca fotograf nu imi place sa vorbesc prea mult, prefer sa las fotografiile sa vorbeasca de la sine. Dar totusi cateva cuvinte ar trebui…

Fotografia a fost o pasiune pentru mine de cand ma stiu. Mult timp am practicat-o ca hobby, facand fotografii doar din pasiune, dar de vreo 10 ani a devenit o profesie, un mod de viata. Ce poate fi mai frumos, decat sa daruiesti oamenilor niste momente unice, de nepretuit!

In 2008 am infiintat o scoala de fotografie ( New Age Photography ), pentru a le permite celor pasionati sa patrunda in tainele frumoase ale fotografiei artistice, iar din 2011 am devenit membru al New York Institute of Photography.

Mai departe haideti sa vorbim in imagini……… http://nasturica.com/